dimarts, 17 de juliol del 2012

Tertúlia Política amb l'Alfred Bosch, la Rut Carandell i un servidor

El diputat de la coalició ERC-Reagrupament-Cat Sí, Alfred Bosch, ha afirmat que "avui vivim el millor i el pitjor dels temps i ara s'està cuinant la història. Som en un temps tumultuós; les coses canviaran i, encara que ho passarem malament (i ja ho estem passant malament), esdevindrem un país lliure i més just." Per a Bosch, "la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut va començar una fase diferent en què es posa de manifest que la 'bèstia' veu que va cap al fons, que s'estimba i no pot evitar caure-hi. Per això, jo crec que ens intervindran perquè a Espanya creuen que 'hay que hacerlo'. Si l'Estatut del 2006 hagués estat acceptat s'hauria acabat l'independentisme per dues generacions; però les institucions espanyoles es tiren de cap al conflicte i això encara anirà més", ha dit.
A la flamant seu nacional de Reagrupament aquest dilluns ha tingut lloc una tertúlia política presentada per Francisco Garcia, conseller del districte de Sant Martí, amb el nostre diputat a Madrid, Alfred Bosch, i la vicepresidenta de Reagrupament, Rut Carandell. Bosch, en començar, s'ha presentat dient "sóc el vostre diputat i estic al vostre servei" i Carandell ha expressat que "els 3 eixos de Reagrupament, (independència, regeneració democràtica i treball) són titulars avui a tots els diaris".
El diputat de la coalició independentista ha lamentat que "Duran sospira per les engrunes i li tanquen la porta als morros de manera que, al final, el pacte fiscal es converteix en l'impacte fecal." Bosch ha mostrat el seu agraïment a l'auditori i ha expressat: "em sento privilegiat que m'hàgiu permès viure aquests moments decisius, crítics... És important dir que nosaltres no ens rendim. Ens volen humiliar i per aquí no passem. L'estelada al Congrés té la motivació de l'amor propi. Nosaltres no som la Rioja. Nosaltres no ens rendirem, no permetrem que ens anul·lin la llengua, no ens deixarem matar com a poble".
La vicepresidenta de Reagrupament, per la seva banda, ha destacat que el paper de Bosch a Madrid és molt important perquè "no només serveix per a donar testimoni, sinó també d'intentar arrossegar CiU cap a posicions independentistes, a més de fer d'altaveu i plataforma internacional". Carandell també s'ha referit a les declaracions d'Artur Mas, carregades d'ambigüitat, quan Mas afirma que "arribarem a una cruïlla on haurem de prendre una decisió" sense acabar de concretar, així com la referència a una intervenció i a la possibilitat de convocatòria d'eleccions. La directiva de Reagrupament també ha lamentat que l'expresident Jordi Pujol practiqui un doble discurs i no digui arreu allò que diu a Catalunya: "Ha desaprofitat la possibilitat de fer servir les intervencions en fòrums destacats com a caixa de ressonància perquè Pujol continua volent arreglar Espanya".
Alfred Bosch també considera que, pel que fa al creixement de l'independentisme, "el poder espanyol ens hi està ajudant bastant. Ja som el 51% i cada dia en som més. L'important es trobar el desllorigador, però els grans canvis comencen en els cors i en els caps. Tenim pressa, no hem de tenir paciència..., però cal temps".
El diputat també ha deixat clar que "nosaltres no detestem Espanya ni els espanyols perquè, al capdavall, sempre en serem veïns. Quan la solidaritat (que és espoli) s'eternitza deixa de funcionar com a tal. Cal resoldre-ho amb dignitat i això també els convé a ells. Jo també vull que els espanyols s'emancipin. A Espanya hi ha un complex político-financer que ha devastat el territori per a construir el gran Madrid. És el cas de Bankia, les autopistes radials, el gegantí aeroport de Madrid, Iberia...El model del poder espanyol és un model saquejador", ha dit.
Tots dos ponents s'han referit al mur de Berlin, coma  referència històrica d'un canvi possible i sobtat. Carandell ha expressat que "el mur va caure, sobretot, quan no hi havia ningú disposat a defensar-lo i els que treballem per la independència hem de preparar amb intel·ligència l'endemà. Tenir-ho tot ben organitzat i treballat, per a poder donar respostes a la gent". Bosch, per la seva banda, ha clos la tertúlia dient que "estem buscant el nostre Mur de Berlin".Alfred Bosch: "El pacte fiscal es converteix en l'impacte fecal"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada