dimarts, 9 de desembre del 2014

Desenvolupament zona Besòs i Cooperativa de ferralla



El passat plenari a Sant Martí va deixar dues bones notícies pel nostre Districte. És més, jo diria que son, dues molt bones notícies. Gràcies al nostre Grup Municipal, que és el grup d’Unitat per Barcelona, format per Esquerra Republicana, Reagrupament i Democràcia Catalana, es va aconseguir aprovar la proposició que presentàvem, amb la que demanàvem que el Districte de Sant Martí elaborés un Pla Integral de Desenvolupament dels barris de l'est de Sant Martí (el Besòs i el Maresme, la Verneda i la Pau), que inclogués actuacions transversals orientades a l’increment de la capacitació professional dels seus veïns i veïnes; de la millora de l'espai urbà per a facilitar el desenvolupament del comerç de proximitat i del desplegament de plans d'ocupació orientats als joves i als aturats de llarga durada.
A ningú se li escapa que aquests barris son els que més índex d’atur tenen al nostre Districte i gairebé de tota la ciutat. Al Plenari vaig remarcar als altres grups, sobretot a CiU que és qui governa actualment, que aquesta proposició no consistia en un brindis al sol, i que estarem molt atents de que es dugui a terme.
L’altre bona notícia, va ser l’anunci que es va fer sobre que el proper gener, començaria a funcionar la Cooperativa de Ferralla, que va ser una idea nostra, per tal de poder inserir, tan social com laboralment, un grup de persones que actualment estan en exclusió social. La proposta s’ha tancat d’acord amb Medi Ambient de l’Ajuntament per garantir la legalitat i adequació/encaix amb els contractes vigents des de l’Ajuntament quant a recollida i tractament de residus. Es farà una recollida porta a porta de ferralla i també d’alguns altres residus. Es farà a domicilis privats i a empreses dels rams d’hostaleria, construcció, rehabilitació, instal·lacions i comerços. No s’obrirà cap deixalleria sinó que els residus que es recullin es portaran al local que designi el gremi. Els productes recollits es podran vendre indistintament a punts verds o a les empreses agremiades. Es començarà amb una prova pilot a Sant Martí, a tot el districte, amb possibilitats de fer intervencions puntuals fora en casos d’empreses amb seu al districte però encàrrecs en altres territoris. Inicialment la cooperativa comptarà amb 12 persones.
A part d’aquests dos temes també vàrem aconseguir que s’acceptés el Prec, on denunciaven, que als barris de la Vila Olímpica, el Parc i la Llacuna i el Poblenou, hi ha una manca total de la senyalització vertical, que a tota Barcelona, indica els llocs de més interès, com mercats, escoles, parades de metro i de bus, monuments i llocs característics.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada