dilluns, 9 de març de 2015

Plenari de Sant Martí i Calçotada del Dia de la Dona

Deixeu-me que comenci pel principi, com és normal. El passat Plenari de Sant Martí, que tècnicament és el darrer d’aquesta legislatura, va començar amb un emotiu minut de silenci en honor a Manuel Martínez, peça clau a la lluita veïnal a Sant Martí de Provençals i amb una Declaració Institucional, en suport als treballadors de la fàbrica MACOSA, que en la gran majoria estan afectats per malalties ocasionades per l’amiant, que era la matèria primera en aquesta fàbrica, que va desaparèixer  en 1.991 del nostre Districte i que ens ha deixat l’anomenada Torre de les Aigües, que últimament s’ha condicionat per a què pugui ser visitada.

En aquest Plenari ha quedat clar, tal com els grups de l’oposició vam dir-li al Regidor de CiU Eduard Freixedes, que d’ara i fins a les eleccions municipals de maig, això serà un no parar d’inauguracions. Quina casualitat que tot el que no han fet en tres anys ho facin ara en cinc mesos!

En quant el meu Grup Municipal, Unitat per Barcelona (ERC, Reagrupament, DC), vam aconseguir que tots els altres grups, excepte el PP, ens votessin a favor de fer un cens real de tots els pisos buits, que hi ha al Districte, en especial a tota la Franja del Besòs, i que l’Ajuntament, pressionés a les entitats bancàries per a què els posessin al mercat, sigui de lloguer o de venda.

També vam aconseguir (tal com mostra la fotografia que adjunto) que l’Ajuntament reparés les rajoles que hi ha a les grades dels Jardins de Josep Trueta, al Poblenou i que ja suposaven un perill per a tots els infants que les utilitzen.
A la pregunta que portaven sobre la idea que tenia l’actual govern sobre la subestació elèctrica que està entre els carrers Castella i Sant Joan de Malta al Poblenou,  ens van dir que estan en converses amb la companyia d’electricitat, per retirar definitivament aquesta estació. Recordem que això ja va ser promès el 1.992, als veïns i veïnes de la zona. Ha de ser una conversa molt especial si ja dura 23 anys!!


A aquest Plenari el va seguir, el passat diumenge, la ja tradicional calçotada de la Festa del Dia de la Dona, que organitza cada any l’ A.VV. de La Palmera. Una calçotada on s’apleguen 650 persones, per commemorar aquest dia i on solen estar tots els partits polítics que hi ha al Districte. Aquest any es va produir, la per mi lamentable, aparició de Ciutadans que amb un grup de 15 persones, encapçalats per la seva candidata a l’alcaldia de Barcelona, Carina Mejías, tenien l’ intenció de dinar gratis. Em sembla molt bèstia que una gent que no ha aportat res de res per a aquest Districte, tot i que han estat presents a totes les audiències públiques, Consells de Barri i Plenaris, vulguin que 15 persones mengin gratis. Crec que diu molt de qui són i de la forma d’actuar d’aquest grup.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada